FILIALA JUDEȚEANĂ IAȘI
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Drăgușeni

Comună membră ACoR din 28.03.2014

Prin HCL nr. 10 din 28.03.2014 comuna Drăgușeni a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Fundurile a județului Vaslui și era formată din satele Drăgușeni, Crăciunești, Tatomirești și Șcheia de Jos, având în total 1528 de locuitori. Anuarul Socec din 1925 o consemnează în plasa Negrești a aceluiași județ, având 2172 de locuitori în satele Crăciunești, Drăgușeni, Frenciugi (preluat de la comuna vecină Parpanița, Gura Văii, Rătenii Cuzei și Tatomirești.

În 1950, comuna a trecut în administrarea raionului Negrești din regiunea Iași. În 1968, a fost transferată la județul Iași și desființată, satele ei actuale (Drăgușeni și Frenciugi) trecând la comuna Șcheia. Cele două sate s-au separat din nou în 2004, formând comuna în alcătuirea ei actuală.

Comuna se află în marginea de sud a județului, la limita cu județul Vaslui, pe malurile râului Stavnic, în amonte de lacul de acumulare Căzănești. Este străbătută de șoseaua județeană DJ248B, care o leagă spre nord de Ipatele, Șcheia, Mogoșești și Voinești, și spre sud în județul Vaslui de Negrești (unde se termină în DN15D).

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Viorel CIOBOTARU

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.comunadraguseni.ro
 E-mail: contact@comunadraguseni.ro
 Telefon: +40 232 256 620