Comună membră ACoR din 21.02.2019
Prin HCL nr. 10 din 21.02.2019 comuna Grozești a devenit membru al Asociației Comunelor din România
Descrierea comunei
La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Podoleni a județului Fălciu și era formată doar din satul de reședință, având 420 de locuitori; în comună exista doar o biserică. La acea vreme, pe teritoriul actula al comunei mai funcționa, în aceeași plasă, și comuna Sălăgeni, formată din satele București, Colțu Cornii și Sălăgeni, având în total 650 de locuitori; aici existau două biserici și o școală. Anuarul Socec consemnează desființarea comunei Grozești și alipirea satului ei la comuna Sălăgeni, care avea 2015 locuitori și făcea parte din plasa Răducăneni a aceluiași județ.
În 1950, comuna a fost transferată raionului Codăești din regiunea Iași, ea luând în timp denumirea de Grozești, după ce reședința ei s-a mutat în acel sat. În 1968, comuna a trecut, în alcătuirea actuală, la județul Iași.
Comuna se află la marginea sud-estică a județului, la granița cu raioanele Nisporeni și Ungheni din Republica Moldova, pe malul drept al Prutului și pe cel stâng al Jijiei. Este străbătută de șoseaua județeană DJ249, care o leagă spre sud-est de Gorban (unde se termină în DN28) și spre nord-vest de Prisăcani, Țuțora, Ungheni și Victoria (unde se termină în DN24). La Grozești, din acest drum se ramifică șoseaua județeană DJ244F, care duce spre sud-vest la Răducăneni (unde se intersectează cu DN28) și Moșna.
În comuna Grozești se află cotul Sălăgeni, arie protejată de tip acvatic unde sunt protejate unele specii de pești.
![]() | Nu are o stemă aprobată prin H.G. |

George CRISTEA
PRIMARUL COMUNEI
Date de contact:
Website: www.comunagrozesti.ro
E-mail: contact@comunagrozesti.ro
Telefon: +40 232 220 743